Ναύπλιο Ταξιδιωτικός Οδηγός – Πληροφορίες για το Ναύπλιο και την Αργολίδα


Ξενοδοχεία Ναύπλιο, διασκέδαση, φαγητό, αποδράσεις, χάρτες, βίντεο, ενοικιάσεις αυτοκινήτων στο Ναύπλιο

Ναυπλιο Αξιοθεατα

Αρχική > Αξιοθέατα
Ναυπλιο, η πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας. Μία τόσο ιστορική πόλη όσο το Ναυπλιο δεν θα μπορούσε παρά να έχει πλήθος από αξιοθέατα και ομορφιές. Θαυμάστε το Παλαμήδι, το Μπούρτζι, την πλατεία Συντάγματος, περπατήστε στην Ακροναυπλια και χαθείτε στα στενά σοκάκια.

Παλαμήδι

Το Παλαμήδι είναι φρούριο στο Ναύπλιο το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς, ύστερα από την κατάληψη του λόφου στον οποίο βρίσκεται, μετά από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς κατά τον Βενετοτουρκικό Πόλεμο.

Μπούρτζι

Σημείο αναφοράς της πόλης του Ναυπλίου το Μπούρτζι, είναι χτισμένο πάνω στο μικρό νησάκι των Αγίων Θεοδώρων. Το πρώτο του όνομα ήταν Castello dello Soglio , δοσμένο από τους Ενετούς και χτίστηκε από τον Ιταλό μηχανικό Α.Gabello , το 1473.

Πλατεία Συντάγματος

Στο κέντρο σχεδόν του Ναυπλίου, η πλατεία Συντάγματος περιστοιχίζεται από ιστορικά κτήρια όπως η παλιά βουλή, το ανάκτορο Ιωάννη Καποδίστρια, το σπίτι του Θ. Κολοκοτρώνη, την εκκλησία του Αγ. Γεωργίου και το Ενετικό κτίριο της Αρμερίας.

Ακροναυπλία

Γνωστή και με την τουρκική οναμσία της, Ιτς Καλέ (=εσωτερικό κάστρο) η βραχώδης χερσόνησος της Ακροναυπλίας αποτελούσε την αρχαία Ακρόπολη του Ναυπλίου.

Παλιά πόλη του Ναυπλίου

Η κοιτίδα της πόλης, με τα στενά σοκάκια και τα παραδοσιακά σπίτια να μας μεταφέρουν σε αλλοτινές εποχές. Μια βόλτα στην οδό Στ. Σταϊκόπουλου και την παράλληλη οδό Βασ. Κωνσταντίνου θα σας αποκαλύψει το μεγαλύτερο μέρος της παλιάς πόλης και την αισθητική της.